Aula Virtual

moodle

Aula virtual del centre

Accés Pares

gestibweb

Aplicació per a la Gestió Educativa de les Illes Balears

Instituts Connectats

INSTITUTS CONNECTATS PEL CANVI IRIE

 

Erasmus +

erasmus

Informació carta Erasmus+

Recollida solidària per Nadal

Alcúdia, 29 de novembre de 2019

 

                                                                                                       

“La dignitat del marginat exigeix que, quan se segui a taula, pugui dir: aquest plat de calent no me’l regalen, me l’he guanyat” (distintiu de Can Gazà).

Un any més l’IES Alcúdia fa una recollida solidària, organitzada per la Comissió de Convivència i Coeducació, les setmanes abans de Nadal; enguany replegarem productes de neteja i d’higiene personal a benefici de Can Gazà, Institut contra l’exclusió social. 

Can Gazà atén, des del 2003, homes sense sostre, sense suport i amb malalties invalidants com a conseqüència de la drogodependència. Es defineix com una família de fet molt nombrosa per atendre exclosos socials extrems. Els residents hi treballen ja que, en molts casos, no poden tornar al mercat de treball ordinari. Així, el Taller Marginàlia de Can Gazà es converteix en el millor agent socialitzador per als residents. 

Avui, 29 de novembre, alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO han conegut de primera mà el fundador d’aquest centre, en Jaume Santandreu, dos testimonis de residents i la infermera que atén aquestes persones i els fa l’acompanyament sanitari.

Una sala d’actes plena en dues ocasions en què l’alumnat ha escoltat amb molta atenció i emoció continguda el testimoni directe d’en Jaume, n’Enric, n’Andreu i na Cati.

Gràcies a la seva visita hem conegut el testimoniatge d’una realitat molt crua que fa aflorar el millor de les persones que volen aportar el seu granet per fer un món més digne i, també, obrir els ulls als joves i fer-los reflexionar sobre tot el que ens envolta. 

 

Tant de bo sigui possible que puguin tornar a visitar l’IES Alcúdia. Ha estat una experiència única!

 

¿Te gusta esta Web? Claro, es Joomla!