PROGRAMA ERASMUS+

L’IES ALCÚDIA ESTRENY LLAÇOS AMB EUROPA GRÀCIES A LES BEQUES ERASMUS+

Alumnes d’FP del centre, duen a terme les seves pràctiques a Itàlia, Portugal i Suècia, mentre que una vintena d’estudiants de Suècia, es formen a hotels del municipi.

L’IES Alcúdia continua apostant fort pel projecte ERASMUS+, un programa de beques finançat amb fons de la UE que impulsa la mobilitat i el desenvolupament educatiu, professional i personal dels estudiants. Aquest curs 23/24, el centre ha incrementat la seva participació iniciant mobilitats per l’alumnat de Grau Superior, i aconseguint l’acreditació d’Educació Escolar, que suposarà que alumnes d’ESO i Batxillerat puguin gaudir de mobilitats ERASMUS el curs que ve.

En el cas de Formació Professional, 7 alumnes completen la seva formació en les especialitats de turisme, gastronomia, serveis en restauració i administració i finances duent a terme pràctiques en empreses de Portugal, Suècia i Itàlia. Cinc d’aquests alumnes gaudeixen d’una beca ERASMUS+ de llarga duració i passaran fins a tres mesos treballant a l’estranger, mentre que els altres han obtingut una beca de curta duració i hi romandran durant 5 setmanes.

L’IES Alcúdia acull estudiants i professors

L’IES Alcúdia ha estat també espai d’acollida per a alumnes europeus que participen en el programa ERASMUS +. Per una banda, una vintena d’estudiants d’Örebro (Suècia) han tengut formació pràctica durant els 4 mesos d’estiu a establiments de Garden Hotels, JS Hotels i Iberostar, gràcies al conveni signat entre aquestes cadenes hoteleres, l’IES Alcúdia i l’institut Virginska Gymnassiet. Des de l’IES Alcúdia, agraïm la col·laboració d’aquestes empreses i convidam a altres empreses turístiques que vulguin acollir alumnes en pràctiques que es posin en contacte amb nosaltres. Així mateix, una alumna d’Itàlia va gaudir d’una beca de mobilitat a l’IES Alcúdia durant el gener i febrer, quan va poder assistir a les classes amb el grup de Grau Superior d’Administració i Finances i conèixer la realitat de la nostra l’illa. Finalment, durant el juny i setembre, professors i alumnes portuguesos passaran uns dies observant el desenvolupament de les classes i coneixent una mica millor el nostre sistema educatiu.

Per altra banda, el professorat de l’IES Alcúdia també participa activament en els projectes de mobilitat ERASMUS+. Així, la cap d’estudis d’FP i la Coordinadora Erasmus del centre, duran a terme aviat, un Job shadowing (Període d’observació) a l’institut Virginska d’Örebro - Suècia, durant el qual podran analitzar la feina dels professionals d’aquest centre educatiu, compartir experiències i aprendre de les seves pràctiques docents dins l’organització dels Cicles Formatius i les mobilitats Erasmus.

    

  

 

¿Te gusta esta Web? Claro, es Joomla!